Sunt în căutarea unui apartament

Încă de la începutul anului am început să îmi fac planurile pentru următorii ani. Unul dintre planuri și cel mai important este achiziția unui apartament. Totul bine și frumos.

Am o sumă de bani pregătită pentru un apartament și aștept să apăra acel anunț care să mă facă să sun în secunda doi. Până acum nimic și verific site-urile de anunțuri imobiliare zi de zi, de câteva luni. Tot ceea ce am găsit până acum sunt apartamente foarte scumpe cu multe probleme. În oraș la mine nu se construiește blocuri, iar asta este o problemă gravă.

Practic, piața imobiliară este blocată. Se vând doar apartamente și garsoniere în blocuri vechi, construite pe vremea lui Ceaușescu. Cum oferta este slabă, prețurile sunt mari spre foarte mari. Partea proastă? Este un oraș micuț. Nu avem cinema, nu avem centre comerciale mari (probabil Kaufland e cel mai mare) și nici locuri de ieșit cu familia, decât un parc central unde sunt câteva bănci și un parc aproape de pădure, atât.

Am contactat câteva persoane în legătură cu anunturile pe care le-au adăugat pe anumite site-uri să întreb despre ceea ce au adăugat. O femeie vinde un apartament cu două camere, 30mp utili, 25.000 de euro – baia trebuie spartă complet și refăcută, bucătăria la fel. Pe lângă cei 25.000 de euro mai trebuie să bag încă vreo 15.000 de euro.

M-am gândit și la o garsonieră. Aceeași problemă, prețuri mari și cele mai proaste garsoniere. În oraș la mine se vinde garsoniere fără instalații sanitare. Pentru 8000 de euro poți să îți cumperi o cameră goală și atât. Nu baie, nu bucătărie, doar o cameră goală, restul te descurci.

Dacă nu găsesc ceva în următoarele luni o să îmi schimb planurile. Un teren costă undeva la 10.000 de euro într-o zonă bună, la ieșirea din oraș. Un plan pentru o casă costă maxim o mie, o fundație câteva mii, ridicatul încă câteva mii, materiale… și uite că bugetul meu pentru un apartament este potrivit pentru o casă. Bine, o casă micuță, modestă și cu o bucată de curte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *