Nu recomand aplicaţia de shopping Wish

AliExpress este un magazin mare, este un gen emag.ro, adică o platformă în care comercianții își vând produsele. Iar Wish este o aplicație pentru smartphone-uri, o aplicație de shopping. Am aflat de Wish astăzi, când sora mea m-a întrebat dacă nu vreau să comand și eu ceva, că sunt reduceri mari și pot să plătesc cu Paypal. Mi-am descărcat aplicația, mi-am făcut cont și am verificat produsele. Nu am stat mult pe gânduri și am verificat să văd dacă produsele respective sunt și pe AliExpress. Şi da, sunt și acolo, la prețuri foarte bune.

Care este faza cu Wish? Este o aplicație foarte mult promovată și garantează reduceri foarte mari, doar că… nu e așa. A găsit sora mea un portofel pentru carduri și mi-a spus dacă nu vreau și eu unul, având în vedere că am multe carduri și nu mai am loc în portofel pentru ele. A zis așa: „nu vrei și tu un portofel pentru carduri? Costă doar 1 euro redus de la 30 de euro”. Şi aici am analizat cum stă treaba. Același portofel l-am găsit pe AliExpress la 98 cenți. Şi încă ceva, prețul e cam același dacă ne gândim logic. Dar aici vine altă problemă, pentru fiecare produs comandat de pe Wish se adaugă o taxă de 1 sau 2 euro. Iar faza proastă e că la toate produsele se adaugă taxa și nu toate vin deodată, fiecare are termen de livrare.

A adăugat sora mea câteva produse în coș și trebuia să plătească undeva la 60 de euro plus încă 12 euro taxele de livrare. Iar valoare coșului la AliExpress a fost de doar 27 de euro, transport gratuit. Deci, câștigul celor de la Wish este de 33 de euro plus 12 euro care îi percep pentru taxele de livare.

Dacă aveți instalată aplicația Wish și credeți că sunt multe oferte și produse ce trebuie cumpărate, să nu o faceți. Sunt multe magazine mari precum AliExpress, DX sau Banggood, unde puteți găsi produse la prețuri foarte bune, iar livrarea se face gratuit, într-un interval de timp foarte bun. De ce am dat exemplul cu AliExpress? Pentru că toate articolele de pe Wish (pozele produselor, titlurile…) sunt preluate de pe AliExpress. Iar aici este logic, cei de la Wish cumpără produsele de la AliExpress și le vând la prețuri mari, dar mai adaugă și taxa de transport, care la AliExpress este gratuită (depinde de vânzător și numărul de produse comandate de la un comerciant).

Şi dacă te întrebi de ce nu recomand aplicația de shopping Wish, aici este răspunsul meu: prețurile sunt foarte mari, sunt unele reduceri false, adică toate. Iar la fiecare produs până în 20 de euro trebuie să plătești taxa de transport. Şi încă ceva, magazinul copiază cam tot de la AliExpress, poze, conținut, titluri… deci este alegerea fiecărui de unde cumpără. Eu doar am informat și recomand variante mai bune.

6 thoughts on “Nu recomand aplicaţia de shopping Wish

  1. Andreea, din pacate nu poti plati produsul la primire. In schimb, poti face plata folosind cardul bancar. Soramea are cateva zeci de comenzi efectuate la aliexpress si mereu este multumita. Esti protejata, daca nu primesti produsul primesti banii inapoi.

    1. Buna Maria, depinde de valoarea declarata pe colet. Daca valoarea e mare, da, ajunge la posta unde exista si vama. Oricum, majoritatea acolo ajung.

  2. Nu recomand la nimeni…am comandat vreo 10 produse…au ajuns doar 3,din care unul complet diferit de ceea ce am comandat!La un produs am cerut plata ramburs….nici dupa 2luni nu mi-am primit comanda…mi-au trimis un link…am fost la banca…si nimic,pt ca u platesti suma totala,iar ei iți iau transportul separat…si niciodata nu iti mai gasesti suma platita…pacat…ca aveau produse ieftine…dar nu sunt seriosi…m-am ales cu un ,,cadou” de vreo 80 de lire…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *