Învață să scrii corect…

asta îmi spune din ce în ce mai des un prieten din copilărie. Recunosc, nu știu să scriu corect. Nu e ușor, e foarte greu și mai ales când vine vorba de anumite cuvinte pe care de cele mai multe ori le folosesc greșit sau semnele de punctuație.

Așa că, am zis că voi începe să învăț să scriu corect. Am început să fac câteva ore cu o profesoară de limba română să îmi explice anumite fraze pe care eu le-am scris greșit, să învăț unde să adaug virgulă, cum să încep un text și ce trebuie să conțină ca structură. Nu îmi este rușine de asta, sunt un adult în toată firea și observ o problemă aici. Nu am învățat la școală pentru că, niciodată nu am fost un copil care să învețe. Am învățat de un 5, în fiecare an.

Vreau să învăț! Vreau să învăț să scriu corect în limba română și să o fac așa cum trebuie. O virgulă pusă greșit azi, mâine înseamnă două. Nu vreau să scriu mereu greșit, de asta vreau să învăț acum, pentru că nu este târziu.

Ce fac acum? Învăț să folosesc cuvintele corect, fac comparații între cuvinte greșite și cele corecte. În fiecare săptămână mă văd cu profesoara timp de două ore. Se poate mai mult dar este ocupată în perioada asta, pregătiri de bac și multe ore suplimentare la școală în proiectele în care este implicată. Se poate mai mult de două ore, dar nu este o problemă. În fiecare săptămână două ore se adună și cunoștințele mele devin mai dezvoltate și așa voi învață să scriu din ce în ce mai corect.

Urmează să îmi cumpăr câteva cărți mai stufoase să le citesc. Oricum anul ăsta este anul în care, spun eu, voi citi minim două cărți într-o lună. Până acum totul pare așa cu trebuie. Am citit trei cărți în luna asta.

razvanted
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: