In cautarea terenului pentru casa

De cateva luni caut zi de zi un teren pentru viitoarea mea casa. Am decis sa imi fac o casa in satul in care am trait 11 ani, atatea amintiri frumoase am acolo incat mi-as distruge viata daca nu mi-as face o casa acolo. Problema este urmatoarea: satul e exact la iesirea dintr-un oras mare, avem de toate, drumuri fara gropi, canalizare, apa, gaz, internet si tot ceea ce trebuie – dar, terenul este foarte scump.

La strada principala trece de 50 de euro mp si 30 de euro pe stradute. Parintii mei au un teren mare si frumos pe o straduta, e casa langa casa si imi place foarte mult. Dar am zis ca nu vreau sa depind de ei si de ceea ce au ei. Caut un teren si nimeni nu vrea sa vanda mai ieftin, chiar daca am discutat cu cativa vecini sa-mi vanda intr-un mod mai ciudat.

Am o suma de bani pe care o pot aloca acum unui teren si sa platesc o rata lunara de aproximativ 500 de euro. Nimeni nu vrea, chiar daca fac contract si tot ceea ce trebuie, cu garantia terenului. Toti vor banii rapid si cash. Daca nu o sa gasesc ceea ce vreau cu siguranta o sa fac o alta alegere, nu in satul meu, in oras sau altundeva. In oras gasesc teren pe stradute frumoase si cu case noi la preturi de 15 euro pentru mp, mult mai ieftin decat la mine acasa.

Vreau sa imi cumpar terenul, sa incep incet, incet sa-mi fac casa. In prima faza fac proiectul pe calculator, incep sa fac fundatia, doar sapatul si pe urma, proiectul si autorizatiile, sa pot turna fundatia si sa o ridic. Acum am ocazia sa imi arat talentele la arhitectura, proiectare si altele. Am facut o facultate si dupa mi-am schimbat radical locul de munca si pasiunea. Stiu ca e mult de munca, nu sunt bani, dar cu grija, economisire si multe batai de cap ajung sa o ridic sus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *