Cum am ramas o zi fara blog

Acum cateva zile am primit o notificare pe email cum ca blogul meu, razvanted.ro si alte site-uri pe care le am sunt offline. M-am gandit ca nu are cum si am intrat repede sa vad despre ce este vorba. Si da, asa a fost, au fost offline, mai bine spus au fost sterse complet.

Imediat am trimis un mesaj pentru ajutor catre departamentul asistenta tehnica, la firma de gazduire, sa vad daca poate sa imi ofere o copie de rezerva la tot ceea ce aveam si desigur, o verificare a accesarilor din ultimile 48 de ore. Din fericire pentru mine mi-au oferit o copie de rezerva, dar mai mult de atat, mi-au oferit un panou si informatiile necesare pentru a restaura bazele de date si fisierele. Nu stiam ca se face back-up de trei ori pe zi si se salveaza un numar de o suta de back-up-uri. Asta imi este foarte folositor.

Acum analizez cum s-a produs aceasta problema, sa ma aleg cu toate blogurile si site-urile sterse, dar nimic nu au fost. Din cate am inteles a fost un atac dedicat site-urilor care folosesc wordpress, iar eu cum folosesc wordpress, ma gandesc ca a fost simplu pentru atacatori sa-mi rezolve totul.

WordPress a fost inca de la inceput o alegere gresita pentru mine, m-am confruntat cu mai multe probleme si tot nu am schimbat platforma.

 

One thought on “Cum am ramas o zi fara blog

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *