Cu sau fără diacritice?

Tot m-am gândit la ceea ce scriu pe blog și în mediul online, în general. Acum câțiva ani am folosit în mod constant cuvinte fără diacritice, de un an și ceva încerc să scriu cât pot de mult cu diacritice. Nu înțeleg de unde a început obsesia asta pentru diacritice. Obsesie sau nu, este o plăcere să scriu corect așa cum am învățat.

Acum mulți ani nu se punea accent pe ceea ce înseamnă diacritice. Nu au existat tastaturi care să îți ofere posibilitatea să scrii diacritice și era complicat, multe setări de făcut, multe combinații de butoane și într-un final, după câteva secunde pierdute puteai să ai o litera corectă. Am scris foarte multe articole de când am descoperit internetul și nu am scris cu diacritice decât acum un an și ceva, când am zis gata, este timpul să scriu corect, cel puțin cu diacritice.

De multe ori greșesc în ceea ce scriu, ba un semn de punctuație lipsa sau de cele mai multe ori, semnele de punctuație sunt adăugate greșit, acolo unde nu își au locul. Când scriu cu diacritice nu se observă problemele și nu prea sunt tras de „ureche”. Cu sau fără diacritice? Sau întrebarea este Diacritice sau nu? Indiferent care este întrebarea, diacriticele oferă un plus de valoarea unui conținut, atât pentru un articol cât și într-o discuție privată.

Diacritice! Asta o să mănânc de acum înainte pe pâine, diacritice!

razvanted
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: