Am renuntat la a ma scrie cu diacritice

Cand mi-am deschis blogul am vrut sa scriu mereu cu diacritice, aveam o parere proasta despre cei care nu scriu cu diacritice, pana mi-am dat seama ca nu exista diferenta in a scrie cu diacritice sau nu. Utilizatorii romani pot citi fara probleme si un articol fara diacritice, in plus, multi au probleme cu standardele de scriere, eu de exemplu pe calculator aveam o problema cu afisarea diacriticelor, indiferent de fontul pe care il utilizam. De astazi, nu mai scriu articole cu diacritice si am cateva motive pentru care am facut aceasta alegere. O alegere buna pentru mine.

Dupa ce scriam un articol trebuia sa il introduc intr-un serviciu gen diacritice.com pentru a face conversia textului normal, fara diacritice, in text cu diacritice. Acest proces dura cateva minute. Trebuia sa verific tot textul, sa selectez acolo unde trebuie diacritice si nu. Timp pierdut degeaba.
Afisarea incorecta a diacriticelor pentru anumiti utilizatori care folosesc sisteme vechi. Am testat si eu sa vad daca e chiar asa, am primit si comentarii ca diacriticele nu se afiseaza correct, am schimbat fonturi, teme si facut setari. Degeaba, anumite persoane tot au probleme cu afisarea diacriticelor.
Nu mai imi bat capul cu conversia textului. Scriu articolul, selectez imaginea si dau publica. Atat. Inainte scriam, faceam conversia, selectam o imagine si publica. Posibil punctul trei merge si la unu si trebuia sa il scriu acolo, dar asta este, mai bine trei puncte decat doua.
Cam asa sta treaba. Cu siguranta diacritice nu o sa mai folosesc, cel putin nu pe acest blog. Nu sunt foarte sigur, dar poate o sa revin la diacritice, sunt cam schimbator si eu, niciodata nu ma multumeste nimic. Asa ca, daca nu imi place fara diacritice, o sa le introduc si dupa, alte batai de cap, trebuie sa fac conversia la toate articolele care n-au diacritice. La cele care sunt cu diacritice n-am ce face, le las asa, fac parte din istoria blogului si nici nu ma leg de ele. Nu vreau sa stric viitorul. Daca strici ceva din trecut, viitorul nu o sa mai fie asa cum trebuie. Asa ca, le dau pace.


Publicat

în

de către

Etichete: